123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (2024)

Lees hier een korte samenvatting

Streamen via 123Movies: veilig en legaal?

123Movies was een populair gratis streamingplatform. De website is in 2018 platgelegd, maar er zijn verschillende mirrors van de website. Het is belangrijk om het volgende te weten over deze mirrors:

  • Het streamen van films en series via 123Movies is in de meeste landen verboden.
  • De mirror-websites kunnen malware of virussen bevatten.
  • Er zijn gratis en legale alternatieven, zoals TubiTV, Crackle en Pluto TV.

Als de wetgeving in jouw land persoonlijk gebruik van 123Movies toestaat, moet je nog steeds voorzichtig zijn. We raden aan om een goede VPN te gebruiken om je identiteit te beschermen, zoals Surfshark. Daarnaast is het ook belangrijk om betrouwbare antivirussoftware te gebruiken om jezelf te beschermen, zoals Norton.

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Bezoek Surfshark

Wil je meer weten over 123Movies en ontdekken welke legale alternatieven er zijn? Lees dan het volledige artikel hieronder.

123Movies was aanvankelijk een gratis streamingwebsite gehost in Vietnam met populaire series en films. De site was ook bekend onder de namen GoMovies, GoStream, MeMovies en 123Movieshub. Volgens de Motion Picture Association of America (MPAA) was het ‘de meest populaire illegale site’. In 2016 had 123Movies 9,26 miljoen bezoekers.

De site was populair omdat er zoveel opstond en er stond zoveel op omdat de eigenaren zich niet druk maakten om uitzendrechten. Dat is dan ook de reden dat de site in 2018 plat is gelegd. Dat betekent echter nog niet het einde van 123Movies.

Net als The Pirate Bay en andere torrenting websites, heeft ook de streamingsite 123Movies tegenwoordig veel mirrors. Via deze mirrors kun je nog steeds gratis movies streamen, maar er zitten wel een paar addertjes onder het gras. In dit artikel bespreken we de risico’s en geven we veilige alternatieven.

Let op!

Het gebruik van de mirrors van 123Movies is in de meeste landen verboden. We raden aan om eerst de wetgeving in jouw land te controleren, zodat je niets illegaals doet.

Is het gebruik van 123Movies veilig?

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (2)

De illegaliteit is niet het enige probleem van 123Movies en mirror-sites ervan. De ene versie kan veilig zijn, de andere weer niet. Dit is afhankelijk van de persoon die de website host. De mirrors worden namelijk ook gebruikt om apparaten te infecteren met malware. Via pop-ups of linkjes op deze mirror-websites kun je nare virussen binnenhalen. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met vervelende advertenties en pop-ups.

Je weet met een spiegelversie van een website dus nooit wie erachter zit. Er zijn meerdere versies van 123Movies zonder kwaliteitscontrole. Deze versies verdwijnen na een tijdje weer en worden vervangen door andere websites. Reviews opzoeken en de veiligheid van een specifieke kopie checken is dus geen optie.

123Movies gebruiken met een VPN

Zelfs in een land waarin streamen via 123Movies is toegestaan, is het dus nog steeds niet veilig. We raden daarom aan om geen gebruik te maken van de site en een van de legale alternatieven aan het einde van dit artikel te kiezen. Wil je toch via deze website streamen? Gebruik dan een goede VPN om anoniem te blijven en goede antivirussoftware om veilig te blijven.

Blijf veilig met Surfshark

Gebruik een betrouwbare VPN

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (3)

Een VPN (Virtual Private Network) verstuurt dataverkeer versleuteld via een beveiligde tunnel. Daardoor verbergt een VPN jouw online activiteiten en zorgt de dienst ervoor dat je internetprovider of de overheid niet mee kan kijken. Daardoor verhoogt een VPN je privacy. Ook ben je beter beschermd tegen cybercriminaliteit. Hackers kunnen immers minder makkelijk toegang krijgen tot je data.

Met een VPN-verbinding ben je ook anoniemer. Jouw eigen IP-adres wordt verborgen en vervangen door het IP-adres van de VPN-server. Op die manier kan jouw dataverkeer niet naar jou teruggeleid worden.

Hoewel je op deze manier niet betrapt kunt worden op het streamen via 123Movies, raden we het nog steeds niet aan in landen waarin dit verboden is. Het gebruik van een VPN maakt illegaal streamen niet legaal. Wat zonder VPN illegaal is, is dat met VPN ook.

Als je zoekt naar een betrouwbare en betaalbare VPN, dan raden we Surfshark aan. Surfshark biedt sterke encryptie en goede protocollen, zodat je zeker weet dat je data veilig zijn. De provider staat ook in onze lijst met beste no-log VPN’s. Zo weet je zeker dat ook de VPN-provider niet mee kan kijken én geen data kan delen met derden.

  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties

BezoekSurfshark

Wil je meer weten over deze VPN-provider? Lees dan onze volledige Surfshark-review. Je kunt de provider gratis uitproberen met de geld-terug-garantie van Surfshark. Wil je eerst meer weten over VPN’s en welke andere opties er zijn? Bekijk dan onze lijst met beste VPN’s.

Stappenplan: streamen met een VPN

Met de volgende stappen kun je streamen met een VPN. Je kunt dit stappenplan ook gebruiken om internationale streamingdiensten te unblocken.

  1. Zorg dat je een abonnement hebt op een goede VPN-provider. Surfshark houdt je online niet alleen veilig, maar is ook zeer geschikt voor het unblocken van content. Dat komt omdat deze provider veel wereldwijd veel snelle servers heeft.
  2. Download de app van Surfshark op het apparaat waarmee je wilt streamen. Je kunt een VPN ook installeren op je smart-tv.
  3. Open de app en log in.
  4. Maak verbinding met een VPN-server.
  5. Ga naar de stream en geniet ervan!

Top 3 VPN’s voor 123Movies

Bij de keuze van een VPN is het belangrijk dat je gaat voor een VPN die je goed beschermt. Zo wil je gaan voor een provider met een ‘no log’-beleid. Als er geen logs bijgehouden worden, kunnen ze immers ook niet in verkeerde handen vallen. Ook is het belangrijk dat de provider voldoende snelheid heeft: je wilt immers geen haperingen in je stream. Op basis van deze criteria raden we de volgende drie VPN’s aan.

Surfshark: betaalbaar en veilig streamen

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Vanaf

€ 2.19

9.0

  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties

BezoekSurfshark

Surfshark is een populaire VPN-aanbieder voor een scherpe prijs. Je kunt erop rekenen dat je met Surfshark waar voor je geld krijgt. De provider houdt zero logs bij en maakt gebruik van sterke encryptie. Bij Surfshark zijn je internetdata dus veilig. Door de snelle servers van Surfshark kun je veel internationale content streamen zonder buffering. Daarbij staat Surfshark ook torrenting toe. Kortom, deze provider biedt je toegang tot films, series en meer.

Wat we fijn vinden aan Surfshark:

  • Veilige protocollen en geen logs.
  • Torrenting toegestaan.
  • Scherp geprijsd.
  • 30-dagen geld-terug-garantie.

Wat we minder van aan Surfshark:

  • Geen Nederlandstalige software beschikbaar.

Je kunt Surfshark 30 dagen gratis uitproberen. Als je eerst meer wilt weten, kan dat met onze Surfshark-review.

NordVPN: koploper op het gebied van privacy

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 62% korting + 3 maanden gratis bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.09

9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

BezoekNordVPN

NordVPN is een no-log VPN met innovatieve beveiligingstools zoals een dubbele VPN-verbinding. Om anoniem te blijven online is deze VPN dus een goede keuze. Maar NordVPN biedt ook hoge snelheden. De provider is daarom ook populair om mee te streamen of te torrenten. Zowel voor streaming als torrenting heeft NordVPN speciale geoptimaliseerde servers.

Wat we fijn vinden aan NordVPN:

  • Veel extra beveiligingstools, zoals een dubbele VPN.
  • Speciale servers voor streaming en torrenting.
  • 30-dagen geld-terug-garantie.

Wat we minder vinden aan NordVPN:

  • Software niet beschikbaar in het Nederlands.

Lees meer over deze provider in onze NordVPN-review of probeer de provider meteen uit met de geld-terug-garantie.

ExpressVPN: hoge kwaliteit en snel

ExpressVPN

Aanbieding

Exclusieve deal: neem een jaarabonnement voor €6,23 per maand (49% korting)!

Vanaf

€ 6.23

8.9

  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 100+ landen

BezoekExpressVPN

ExpressVPN houdt jouw gegevens veilig. Door de RAM-only servers kan de provider niet eens iets opslaan over wat je online doet. Daarnaast zijn we ook erg te spreken over de hoge snelheid van de verbindingen ExpressVPN. Deze provider biedt daardoor veel streamingplezier zonder haperingen. Wil je meer dan streamen? Geen probleem, ook torrenting is mogelijk met ExpressVPN.

Wat we fijn vinden aan ExpressVPN:

  • Zero logs met TrustedServer-technologie.
  • Veel serverlocaties voor unblocking.
  • Torrenting mogelijk.
  • 30-dagen geld-terug-garantie.

Wat we minder vinden aan ExpressVPN:

  • Prijzig in vergelijking met andere aanbieders.
  • Klantenservice laat soms te wensen over.

Je leest meer over deze provider in onze review van ExpressVPN. Je kunt ExpressVPN ook meteen gratis uitproberen.

In welke landen is 123Movies legaal?

Let op!

We raden aan om geen gebruik te maken van 123Movies en vergelijkbare sites in landen waarin dit illegaal is. Ben je in een land waarin het wel legaal is? Dan is het nog steeds belangrijk dat je zorgt voor goede bescherming.

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (8)

De mirrors van 123Movies zijn illegaal. Dat wil zeggen dat de site niet de auteursrechten heeft om de content die het aanbiedt, aan te bieden. De eigenaren maken zich dus schuldig aan piraterij en het schenden van auteursrecht. Als je zelf gebruikmaakt van deze illegale streams, ben je in Nederland in principe strafbaar.

Hoe er om wordt gegaan met het bekijken van illegale streams verschilt echter per land. In de meeste andere landen is het verboden. Dat wil echter niet zeggen dat er overal even hard tegen opgetreden wordt. In Nederland worden individuen meestal niet actief vervolgd. In landen als Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië gebeurt dit wel.

Er zijn landen waar persoonlijk gebruik van illegale content wel is toegestaan. Controleer dus altijd de wetgeving in jouw land voordat je gebruikmaakt van 123Movies of vergelijkbare sites.

Omgang met piraterijLand
Piraterij is legaal of toegestaan (voor persoonlijk gebruik)Polen, Spanje, Zwitserland
Piraterij is illegaalAustralië, China, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Japan, Letland, Portugal, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika
Piraterij is illegaal, maar individuen worden niet actief vervolgdArgentinië, Brazilië, Canada, Colombia, Denemarken, Egypte, de Filipijnen, Griekenland, India, Israël, Iran, Mexico, Nederland, Roemenië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Uruguay

Het is belangrijk om je te realiseren dat illegaal streamen net zo strafbaar is als illegaal downloaden of uploaden. Als je streamt, download en kijk je media in real-time. De cache wordt pas verwijderd als je de pagina verlaat. Streamen zou je kunnen vergelijken met het downloaden van een torrent die je meteen bekijkt en daarna verwijdert.

Wat zijn de juridische consequenties van het gebruik van 123Movies?

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (9)

Wat er gebeurt als je betrapt bent op het streamen van illegale content verschilt ook per land. Als je op vakantie in Duitsland betrapt wordt op het downloaden of streamen via sites als 123Movies, kun je een stevige boete krijgen. In andere landen kun je ervan afkomen met een waarschuwing.

Sommige landen gaan niet zozeer achter de streamers aan, maar achter de aanbieders van de content. Het is immers effectiever om de distributeurs van de content te vervolgen. Vandaar dat een website als Soap2day offline is gehaald.

Voor illegaal streamen is het lastiger om bewijs te vinden dan voor illegaal downloaden. Er blijven immers geen bestanden meer achter op je computer. Waan je echter niet veilig: jouw IP-adres kan nog altijd makkelijk achterhaald worden als je zonder VPN gebruikmaakt van een illegale stream.

Krijg je virussen met 123Movies?

Zoals gezegd zijn niet alle mirrors van 123Movies veilig. Je kunt dus wel degelijk virussen binnenhalen via deze sites. Om je te beschermen tegen de malware die je tegen kunt komen op websites als 123Movies, is het belangrijk om naast een VPN ook gebruik te maken van een antivirus.

Als jij op een verkeerde link klikt en op die manier malware binnenhaalt, dan zal een VPN je niet beschermen. Een antivirusprogramma wel. Dit voorkomt dat malware schade aan kan richten aan jouw apparatuur door de malware te blokkeren.

We hebben verschillende antivirusprogramma’s getest en volgens ons is Norton de beste keuze. Dit programma biedt goede beveiligingsfeatures en detecteert 100% van alle virussen en malware. Ook biedt de software een slimme firewall die al het inkomend internetverkeer controleert. De klantenservice is uitstekend en er zijn veel extra functies zoals een wachtwoordbeheerder.

Bezoek Norton

Wil je meer weten over Norton? Lees dan onze uitgebreide review. Wil je weten welke andere opties er zijn? Bekijk dan onze top-5 antivirussoftware.

Legale alternatieven om gratis te streamen

Het bovenstaande stappenplan is handig als je in een land woont waar 123Movies toegestaan is voor persoonlijk gebruik. In de meeste landen waaronder Nederland is dat echter niet zo. Maar ook zonder 123Movies of Popcorn Time kun je nog altijd gratis films kijken. Met een VPN zijn er genoeg legale gratis alternatieven beschikbaar. Er is dus geen enkele reden om het risico te nemen om iets illegaals te doen.

Streaming serviceMeer informatie
Pluto TVGratis Amerikaanse streamingdienst met veel nostalgische films en series. Met een VPN-server in de VS ook beschikbaar in Nederland.
BBC iPlayerBritse streamingdienst van de BCC met veel populaire shows, series en films. Ook in Nederlands te gebruiken met een VPN.
CrackleGratis streamingdienst die vroeger in handen was van Sony. Met een Amerikaanse server ook te gebruiken vanuit Nederland.
TubiTVGratis streamingdienst met meer dan 50.000 shows, series en films. Met een VPN-server in de VS ook beschikbaar in Nederland.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een betaalde streamingdienst. Voor een klein bedrag per maand heb je dan toegang tot veel series en films, zonder dat je risico’s loopt. Ook hier biedt een VPN uitkomst: het geeft je namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van het internationale aanbod van streamingdiensten. Zo staat er bijvoorbeeld veel meer op de Amerikaanse Netflix dan op de Nederlandse variant. Met een VPN-server in de VS kun je dit aanbod echter unblocken. Je leest meer over de mogelijkheden in de volgende artikelen:

  • Beste Netflix films
  • Beste Netflix series
  • Amerikaanse Netflix kijken
  • Britse Netflix kijken
  • Internationaal aanbod Disney Plus kijken
  • Internationaal aanbod Amazon Prime Video kijken
  • Internationaal aanbod van SkyShowtime kijken
  • Internationaal aanbod van Crunchyroll kijken

Conclusie

De mirrorsites van 123Movies bieden een manier om gratis films te streamen. Het gebruik van de website is echter in veel landen verboden. Daarnaast kunnen de mirrors malware bevatten en je computer beschadigen. Als de wetgeving van jouw land het toestaat dat je via 123Movies streamt, moet je dus alsnog voorzichtig zijn en jezelf beschermen met een VPN, zoals Surfshark en antivirussoftware zoals Norton.

Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven voor 123Movies. Via Pluto TV, Tubi TV, Crackle en de BBC iPlayer kun je gratis streamen zonder dat je risico loopt. Voor het unblocken van deze diensten is Surfshark ook heel geschikt. Een extra voordeel van een VPN is dat je ook meer content kunt unblocken van betaalde streamingdiensten. Hoe je ook streamt; een VPN beschermt je en geeft je extra toegang tot interessante series en films.

Veelgestelde vragen – streamen via 123Movies: veilig en legaal

Heb je vragen over streamen via 123Movies? Lees hieronder onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat dan gerust een reactie achter.

Is 123Movies veilig?

Nee, 123Movies is niet veilig. De officiële website bestaat niet meer, maar er zijn nog wel mirrors ervan te vinden. De URL hiervan wisselt regelmatig. Het is dus nooit zeker wie er achter de website zit. Dat is gevaarlijk, want de mirrors worden ook gebruikt om malware te verspreiden. Daarom is het belangrijk om jezelf te beschermen met een VPN en antivirus als je gebruik wilt maken van 123Movies. Gelukkig zijn er veilige alternatieven voor 123Movies.

Is 123Movies legaal?

123Movies biedt content aan zonder dat het over de auteurs- en uitzendrechten beschikt. In de meeste landen is het verboden om deze content te streamen. Wetgeving en juridische consequenties verschillen echter per land. Lees in ons artikel waar 123Movies wel legaal is en wat de alternatieven zijn.

Kan ik een virus krijgen van 123Movies?

Ja, helaas kun je virussen krijgen van 123Movies. De officiële website van 123Movies bestaat niet meer. Er zijn wel nog mirrors en die zijn niet allemaal veilig. Sommige van deze sites worden gebruikt om malware te verspreiden. Wil je veilig gebruikmaken van 123Movies? Gebruik dan altijd een VPN en antivirussoftware.

Wat zijn legale alternatieven voor 123Movies?

Er zijn gratis streamingsites die wel ervoor zorgen dat ze de uitzendrechten hebben voor de content die ze aanbieden. Voorbeelden van legale gratis streamingsites zijn TubiTV en Crackle. In ons artikel vind je meer alternatieven voor 123Movies.

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (10)

Lisanne Vroomen

Techredacteur

Lisanne is een neerlandica met interesse in techniek én een kritische blik. Ze kijkt graag naar de voordelen én nadelen van nieuwe online ontwikkelingen. Ze duikt graag een onderzoek in, maar weet dit ook om te zetten in begrijpelijke taal.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (11)

Top 10 beste Britse series op Netflix in 2024

5 juni 2024

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (12)

Top 10 beste Nederlandse series op Videoland

5 juni 2024

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (13)

Top 10 beste spannende series op Netflix

6 juni 2024

123Movies streamen: zo blijf je veilig - VPNGids.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5662

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.