Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (2024)

Heeft u Family Link geïnstalleerd op uw smartphone of die van uw kind, maar heeft u spijt van uw keuze? Wil je af van die app die je gebruik van je toestel beperkt, maar wil je je gegevens of je Google-account niet kwijtraken? Geen paniek, er is een oplossing om Family Link te verwijderen zonder uw account te verwijderen . In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dat doet!

Wat is Family Link en waarom zou je het willen verwijderen?

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (2)

Family Link is een dienst die door Google wordt aangeboden om ouders te helpen toezicht te houden op het gebruik van Android-apparaten en -apps door hun kinderen . Met deze app kunnen ouders de schermtijd beheren, gebruikslimieten instellen en de toegang tot bepaalde apps goedkeuren of blokkeren. Het kan echter zijn dat u het niet langer nodig heeft of gewoon weer wat onafhankelijkheid wilt terugkrijgen. Hoe gaat u in dit geval verder zonder uw Google-account te verwijderen?

Methode 1: Verwijder het bewaakte account van het apparaat

De eerste methode is om het onder toezicht staande account van het apparaat te verwijderen zonder het permanent te verwijderen. Hier leest u hoe u het moet doen:

Stap 1: Open de Family Link-app op het apparaat van de ouder.

Stap 2: Selecteer het profiel van het betreffende kind.

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (3)

Stap 3: Tik op “Accountinstellingen” en vervolgens op “Accountmonitoring” en vink ten slotte het vakje “Stop monitoring” aan.

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (4)

Stap 4: Bevestig de verwijdering door op de knop “ stop monitoring ” te klikken.

Met deze methode wordt het account onder toezicht van het apparaat verwijderd, terwijl de accountgegevens en instellingen van Google behouden blijven.

Methode 2: Verander de leeftijd van het kind

Een andere tip is om de leeftijd van het kind te wijzigen, zodat het ouder is dan de Family Link-leeftijdsgrens voor toezicht . Hier leest u hoe u het moet doen:

Stap 1: Log in op het Google-account van het kind in een browser.

Stap 2: Ga naar de pagina ‘Persoonlijke gegevens’ door rechtsboven op het accountpictogram te klikken.

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (5)

Stap 3: Klik op “Geboortedatum” en wijzig deze zodat het kind de leeftijdsgrens bereikt (13 jaar of ouder, afhankelijk van het land).

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (6)

Stap 4: Sla de wijzigingen op en start het apparaat opnieuw op.

Nadat de leeftijd van het kind is gewijzigd, houdt Family Link geen toezicht meer op het account.

Waarom kiezen voor Kindercontrole als alternatief voor Family Link?

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (7)

De app voor ouderlijk toezicht van Child Control is een gratis app voor Android die slimme en krachtige schermbeveiliging voor kinderen biedt. In tegenstelling tot Family Link vereist Child Control niet dat u het Google-account van uw kind verwijdert om te kunnen werken.

Zo kun je hem een ​​zekere autonomie geven en tegelijkertijd zijn beeldschermgebruik in de gaten houden. Met Kindercontrole kunt u tijdslimieten instellen, ongepaste inhoud filteren, ongewenste apps blokkeren, de locatie en activiteit van uw kind volgen en gedetailleerde rapporten ontvangen.

Child Control is ontwikkeld door Salfeld, een Duits bedrijf dat sinds 1998 gespecialiseerd is in software voor beveiliging en ouderlijk toezicht. Child Control is daarom een ​​betrouwbare, efficiënte en gebruiksvriendelijke applicatie. Als u op zoek bent naar een alternatief voor Family Link, is Child Control een optie om te overwegen.

Misschien vind je dit artikel wel leuk: Gmail: ontkoppel je account op afstand om je privacy te beschermen! Tips

Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen voordat u Family Link verwijdert?

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (8)

Voordat u Family Link verwijdert , moet u rekening houden met de volgende punten:

  • Neem de tijd om een ​​back-up te maken van alle belangrijke gegevens voordat u doorgaat, voor het geval u problemen ondervindt bij het verwijderen van Family Link.
  • Als je minderjarig bent, neem dan contact op met je ouders of wettelijke voogd voordat je Family Link verwijdert. Ze kunnen goede redenen hebben om het op uw apparaat te installeren.
  • Houd er rekening mee dat als u Family Link verwijdert, sommige functies van uw apparaat mogelijk niet meer beschikbaar zijn, zoals ouderlijk toezicht of locatietracking.

samengevat

Family Link verwijderen zonder uw Google-account te verwijderen is op verschillende manieren mogelijk. U kunt het account onder toezicht van het apparaat verwijderen, de leeftijd van het kind wijzigen of een app van derden zoals Shelter gebruiken om beperkingen te omzeilen. Zorg ervoor dat u, voordat u doorgaat, een back-up maakt van uw belangrijke gegevens en bespreek dit met uw ouders of wettelijke voogd als u minderjarig bent. Uiteindelijk is het doel om je digitale autonomie terug te winnen, terwijl je de regels van je ouders of voogden respecteert.

Hoe schakel ik Family Link tijdelijk uit zonder het te verwijderen?

Als u Family Link tijdelijk wilt uitschakelen, volgt u de volgende stappen:

  1. Open de Family Link-app op het apparaat van de ouder.
  2. Selecteer het profiel van het betreffende kind.
  3. Tik op ‘Instellingen beheren’ en vervolgens op ‘Apparaatbediening’.
  4. Hier vindt u de mogelijkheid om ouderlijk toezicht tijdelijk uit te schakelen.

Met deze methode kunt u Family Link voor een bepaalde periode deactiveren zonder het volledig te verwijderen . Vergeet niet het ouderlijk toezicht opnieuw in te schakelen zodra u weer gebruik wilt maken van de Family Link-functies.

Is het mogelijk Family Link te verwijderen op een iOS-apparaat?

Het verwijderen van Family Link op een iOS-apparaat is vergelijkbaar met het verwijderen van Family Link op een Android-apparaat. Hier leest u hoe u het moet doen:

  1. Open de Family Link-app op het apparaat van de ouder.
  2. Selecteer het profiel van het betreffende kind.
  3. Tik op ‘Instellingen beheren’, vervolgens op ‘Google-accounts’ en ten slotte op ‘Account verwijderen van apparaat’.
  4. Bevestig de verwijdering door de instructies op het scherm te volgen.

Met deze methode kunt u het onder toezicht staande account van het iOS-apparaat verwijderen zonder het Google-account te verwijderen.

Wat zijn de alternatieven voor Family Link om toezicht te houden op het apparaatgebruik van kinderen?

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (9)

Er zijn verschillende alternatieven voor Family Link om toezicht te houden op het apparaatgebruik van kinderen. Hier zijn enkele populaire opties:

  • Qustodio : een uitgebreide app voor ouderlijk toezicht met schermtijdregistratie, filtering van webinhoud en GPS-trackingfuncties.
  • Net Nanny : een oplossing voor ouderlijk toezicht die geavanceerde filtering van webinhoud, schermtijdbeheer en locatietracking biedt.
  • Norton Family : een door Norton ontwikkeld hulpmiddel voor ouderlijk toezicht dat schermtijdmonitoring, filtering van webinhoud en GPS-trackingfuncties biedt.
  • Kaspersky Safe Kids : een applicatie voor ouderlijk toezicht aangeboden door Kaspersky, met functies voor schermtijdbeheer, locatietracking en het blokkeren van ongepaste applicaties.

Elk van deze alternatieven heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om ze te vergelijken en degene te kiezen die het beste bij u en uw gezin past.

Hoe herstel ik Family Link op een account nadat ik het heb verwijderd?

Als u Family Link uit een account heeft verwijderd en dit weer wilt herstellen, volgt u deze stappen:

  1. Maak een nieuwe gezinsgroep met de Family Link-app op het apparaat van de ouder.
  2. Nodig het account van het kind uit om lid te worden van de gezinsgroep door de instructies op het scherm te volgen.
  3. Zodra het kinderaccount lid wordt van de gezinsgroep, kunt u nieuwe instellingen voor ouderlijk toezicht en toezicht instellen.

Door deze stappen te volgen, kunt u Family Link en de bijbehorende instellingen voor ouderlijk toezicht herstellen op het account van het kind.

Zijn er gevolgen voor ouders als ze Family Link uit het account van een kind verwijderen?

Wanneer Family Link uit het account van een kind wordt verwijderd , verliezen ouders de mogelijkheid om toezicht te houden op het gebruik van het apparaat en de apps door hun kind. Dit betekent dat ze niet langer in staat zullen zijn om:

  • Beheer de schermtijd van hun kind.
  • Toegang tot bepaalde applicaties goedkeuren of blokkeren.
  • Filter ongepaste webinhoud.
  • Zoek het apparaat van hun kind.

Het is daarom belangrijk om de mogelijke gevolgen zorgvuldig te overwegen voordat u Family Link van een kinderaccount verwijdert.

Kunnen we de toegang tot bepaalde applicaties beperken zonder Family Link te gebruiken?

Ja, het is mogelijk om de toegang tot bepaalde applicaties te beperken zonder Family Link te gebruiken . Hier zijn enkele methoden:

  1. Gebruik de instellingen voor ouderlijk toezicht die zijn ingebouwd in Android- of iOS-apparaten. Deze instellingen helpen de toegang tot apps, in-app-aankopen en ongepaste inhoud te beperken.
  2. Installeer een app voor ouderlijk toezicht van derden, zoals Qustodio of Net Nanny, om de app-toegang te beheren en het apparaatgebruik te controleren.

Hoe werkt ouderlijk toezicht op andere besturingssystemen, zoals Windows of macOS?

Ouderlijk toezicht op Windows en macOS werkt op dezelfde manier als dat op mobiele apparaten. Zo configureert u ouderlijk toezicht op deze besturingssystemen:

  • Windows : Ga naar “Instellingen” > “Accounts” > “Familie en andere gebruikers” en voeg een kinderaccount toe. Vervolgens kunt u toegangsbeperkingen, schermtijd en webinhoud filteren.
  • macOS: Open “Systeemvoorkeuren” > “Ouderlijk toezicht” en voeg een gebruikersaccount met ouderlijk toezicht toe. U kunt apps, schermtijd beheren en beperkingen voor webinhoud instellen.

Is het mogelijk om Family Link te verwijderen zonder dat de ouders hiervan op de hoogte worden gesteld?

Het wordt niet aanbevolen om Family Link te verwijderen zonder de ouders hiervan op de hoogte te stellen, omdat zij meestal goede redenen hebben om het te laten installeren. De methoden die in het artikel worden gepresenteerd om Family Link te verwijderen, kunnen worden uitgevoerd zonder dat de ouders het weten, maar het is altijd beter om met hen te overleggen voordat u doorgaat met het verwijderen.

Zijn er beperkingen aan het gebruik van de gepresenteerde methoden om Family Link te verwijderen?

De gepresenteerde methoden voor het verwijderen van Family Link hebben hun eigen beperkingen:

  • Het verwijderen van het account onder toezicht van het apparaat werkt mogelijk niet als ouders aanvullende beperkingen hebben ingesteld.
  • Voor het wijzigen van de leeftijd van het kind boven de leeftijd onder toezicht is toegang tot het Google-account van de ouder vereist.
  • Het gebruik van een app van derden, zoals Shelter, kan van invloed zijn op de werking van Google-services en is mogelijk niet toegestaan ​​door ouders.

Hoe kan ik een Android-apparaat resetten zonder het Google-account te verwijderen om Family Link te omzeilen?

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (10)

Als u een Android-apparaat wilt resetten zonder uw Google-account te verwijderen, volgt u deze stappen:

  1. Ga naar “Instellingen” op uw Android-apparaat.
  2. Tik op “Systeem” > “Geavanceerd” > “Opties opnieuw instellen”.
  3. Selecteer “Reset netwerkvoorkeuren” om de netwerkinstellingen terug te zetten naar de standaardwaarden.
  4. Tik vervolgens op 'App-instellingen opnieuw instellen' om de app-instellingen terug te zetten naar de standaardwaarden zonder app-gegevens te verwijderen.
  5. Tik ten slotte op “Alle gegevens resetten (fabrieksinstellingen)” en kies “Gegevens niet verwijderen uit interne apps” wanneer daarom wordt gevraagd.

Met deze methode wordt het apparaat gereset terwijl het Google-account . Het is echter belangrijk op te merken dat Family Link hierdoor niet noodzakelijkerwijs wordt verwijderd en dat u mogelijk de eerder genoemde stappen moet volgen om het permanent te verwijderen.

Conclusie

Veelgestelde vragen over Family Link en het gebruik ervan laten zien dat het beheren van ouderlijk toezicht en toezicht op apparaten van kinderen voor veel gebruikers een belangrijk onderwerp is. Het is essentieel om de verschillende beschikbare opties, de voor- en nadelen van elke methode, te begrijpen, evenals de alternatieven voor het monitoren en reguleren van het gebruik van apparaten door kinderen. Communicatie en samenwerking tussen ouders en kinderen zijn cruciaal voor een verantwoord en veilig gebruik van digitale technologieën.

Hoe Family Link verwijderen zonder uw account te verwijderen? TUTORIAL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 5345

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.