Klein Duimpje Eemdijk klopt reus IJsselmeervogels, Spakenburg schiet met scherp (2024)

    7 april, 17:10 5 minuten leestijd

    Klein Duimpje Eemdijk klopt reus IJsselmeervogels, Spakenburg schiet met scherp (1)

    Provincie Utrecht - Eemdijk heeft de Kleine Derby van Bunschoten-Spakenburg gewonnen. Op sportpark De Vinken waren 3.000 toeschouwers getuige van de 2-0 zege van de Diekers op het grote IJsselmeervogels. Een paar kilometer verderop eindigde het duel in de tweede divisie tussen Spakenburg en Noordwijk in 8-0.

    "Kwalijk", noemde IJsselmeervogels-verdediger Junior van der Velden het spel en het resultaat. "Je kunt een wedstrijd verliezen, maar niet op de manier waarop wij de tweede helft afgetroefd zijn. Wij wisten dat Eemdijk de beuk erin zou gooien en dan is het kwalijk dat je dat niet op kunt lossen. Dit is geen vertoning, zo simpel is het."

    Van der Velden genoot wel van de sfeer van de derby. "Uiteindelijk is vijandigheid ook een sfeertje, dat merkte je in de tweede helft met wat opstootjes. Maar van die sfeer heb ik wel kunnen genieten." Positief nieuws voor de Vogels kwam uit Volendam, waar ook titelconcurrent Volendam punten bleek te hebben gemorst tegen Staphorst: 3-3. "Dat is aan de ene kant mooi", zegt Van der Velden. "Maar we hadden vandaag dus ook gewoon twee punten uit kunnen lopen."

    Junior van der Velden: 'Kwalijke zaak'

    Eemdijk - IJsselmeervogels was eigenlijk grote delen van de wedstrijd het aankijken nauwelijks waard. Beide ploegen kwamen niet tot goed voetbal, en dat viel vooral IJsselmeervogels aan te rekenen. Hoewel ook gezegd moet worden dat Eemdijk de zaken verdedigend goed voor elkaar had. Dat vond ook doelman Jauke Beekhuis. Hij was in november de schlemiel van Eemdijk, dat door twee fouten van hem met 2-2 gelijkspeelde bij IJsselmeervogels. "Die wedstrijd ben ik al lang vergeten", zegt Beekhuis. "Vandaag heb ik me aardig hersteld. Gewonnen en de nul gehouden."

    Dat Beekhuis de nul hield was niet helemaal zijn eigen verdienste. IJsselmeervogels was aanvallend zo onmachtig dat de doelman eigen nauwelijks in de problemen kwam. "Je kunt het ook anders bekijken. Als wij verdedigend heel goed staan, kom je er ook moeilijk doorheen. En de ballen die ik kreeg heb ik uitstekend verwerkt."

    Jauke Beekhuis: 'Uitstekend gedaan'

    Misstap Hercules, afgang Sportlust

    Hercules, dat jacht maakt op de derde periodetitel en zich zo wil plaatsen voor de play-offs om promotie, blameerde zich in eigen huis tegen hekkensluiter ODIN'59. Het werd 1-1 op Voordorp, terwijl Hercules na een rode kaart bijna twintig minuten met een man meer speelde. ODIN heeft pas 13 punten, waarvan het 4 punten pakte tegen Hercules. Kampong greep thuis in Utrecht tegen DEM naast belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Kampong verloor met 1-2.

    DOVO boekte de tweede zege op rij. Ui tegen Hoogeveen won de ploeg van Jeroen van Bezouwen met 2-0. In de derde divisie A is Volendam koploper, IJsselmeervogels heeft evenveel punten maar een minder doelsaldo. Hercules is zesde, maar wel medekoploper in de derde periode. DOVO is zevende, Eemdijk staat nu op de tiende plaats en Kampong is zeventiende.

    In de derde divisie B kreeg Sportlust'46 een pak slaag in de uitwedstrijd tegen TEC. Het werd 5-0. De ploeg van coach Jochem Twisker staat inmiddels vijfde, en dreigt de play-offs om promotie mis te gaan lopen.

    Derde divisie A
    Eemdijk - IJsselmeervogels 2-0

    1-0 Yannick Bouw (58')
    2-0 Jesper van Dalen (90'+4)

    Hercules - ODIN'59 1-1
    0-1 Patrick Boon (40')
    1-1 Max van Hees (52'/pen)

    Bijzonderheid: rood (2x geel) voor Kaj van Langelaar (ODIN'59/71')

    Hoogeveen - DOVO 0-2
    0-1 Nick Hak (67')
    0-2 Chris Verheul (75')

    Kampong - DEM: 1-2
    0-1 Raymond de Waard (8')
    0-2 Bryan Gallego Herraez (61')
    1-2 Bram van Buuren (86')

    Derde divisie B
    TEC - Sportlust'46 5-0

    1-0 Arsenio Valpoort (29')
    2-0 Bo van Essen (34')
    3-0 Bo van Essen (45'+1)
    4-0 Fabian Serrarens (60')
    5-0 Pelle van Aanholt (88')

    Vijf keer El Azzouti

    Spakenburg maakte in eigen huis gehakt van Noordwijk. Op de Westmaat werd het mede door vijf treffers van topscorer Ahmed el Azzouti 8-0 voor de koploper. Noordwijk had niets in te brengen tegen de Blauwe stoomwals die over de Westmaat trok.

    Klein Duimpje Eemdijk klopt reus IJsselmeervogels, Spakenburg schiet met scherp (2)

    "Dit is de eerste keer dat ik er vijf maak in de tweede divisie", pufte de Utrechtse topscorer na afloop. "Op de goeie plek staan is geen toeval, het is scannen en lezen waar je moet staan om een goal te maken." De hoogte van de score verbaasde ook El Azzouti. "Noordwijk is over het algemeen een stugge ploeg."

    Ahmed el Azzouti scoorde vijf keer

    Spakenburg houdt met de zege de achtervolgers in elk geval op minimaal vijf punten maar is nog lang geen kampioen, weet trainer Chris de Graaf. "Ik blijf dat herhalen, dit is mooi en je mag er van genieten. Maar we moeten nog niet de polonaise lopen. Noordwijk was één van de hobbels, we hebben er nu nog zes."

    Chris de Graaf: 'Nog geen polonaise'

    GVVV maakte zaterdagochtend bekend dat het contract met trainer Gery Vink is opengebroken en verlengd tot 2027. Dat nieuws had geen positief effect op het spel, want de Veenendalers kwamen thuis tegen hekkensluiter FC Lisse niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

    GVVV kwam al vroeg op achterstand, repareerde de schade maar slikte in de extra tijd toch nog de Lisser gelijkmaker. Spakenburg blijft koploper met 5 punten voorsprong op De Treffers, dat met 2-1 won van ACV. GVVV is vijfde.

    Tweede divisie
    Spakenburg - Noordwijk 8-0

    1-0 Ahmed el Azzouti (10')
    2-0 Koos Werkman (15')
    3-0 Koen Wesdorp (25')
    4-0 Wimilio Vink (55')
    5-0 Ahmed el Azzouti (61')
    6-0 Ahmed el Azzouti (78')
    7-0 Ahmed el Azzouti (81')
    8-0 Ahmed el Azzouti (89')

    GVVV - FC Lisse 2-2
    0-1 Jaap Zwetsloot (5')
    1-1 Genrich Sillé (25')
    2-1 Ilias Latif (75')
    2-2 Allon Koene (90'+3)

    DHSC staat in de vierde divisie A weer onder de degradatiestreep. De Utrechters verloren de uitwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer met 1-0. Hoogland staat nog altijd in de onderste helft van de ranglijst. Het verloor in Hoorn met 2-0 van Hollandia. Hoogland staat daardoor elfde.

    In de vierde divisie B speelde LRC Leerdam knap gelijk tegen koploper ASWH. In Leerdam kwam de thuisploeg tien minuten voor tijd op voorsprong, maar de echte stunt werd vijf minjuten later alweer verijdeld. Eindstand 1-1.

    Vierde divisie A
    JOS Watergraafsmeer - DHSC 1-0

    1-0 Tim Plemper (15')

    Hollandia - Hoogland 2-0
    1-0 Bart Spil (15')
    2-0 Niels Koster (45'+1)

    Vierde divisie B
    LRC Leerdam - ASWH 1-1

    1-0 Rick van Loo (80')
    1-1 Jesse Hommersom (85')

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    Klein Duimpje Eemdijk klopt reus IJsselmeervogels, Spakenburg schiet met scherp (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Mrs. Angelic Larkin

    Last Updated:

    Views: 5719

    Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

    Reviews: 86% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Mrs. Angelic Larkin

    Birthday: 1992-06-28

    Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

    Phone: +6824704719725

    Job: District Real-Estate Facilitator

    Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

    Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.